Inhimillinen IT-projekti - lataa opas

Tampereen Infra Oy

Osaaminen ojennukseen Sopivin 365 -pohjaisella ratkaisulla

Tampereen Infra Oy:n henkilöstö toimii tehtävissä, joissa niihin liittyvien pätevyyksien voimassaolo on usein tehtävissä toimimisen edellytys.Tällaisia pätevyyksiä edellytetään esimerkiksi tieturvan ja ratatöiden parissa toimimiseen. Siksi henkilökunnan koulutuksen ajantasaisuus on erityisen tärkeää.

 

Näitä noin 300 henkilön pätevyyksiä hallinnoitiin Tampereen Infralla SAP:ssa ja excel-taulukossa, minkä haasteena kuitenkin oli se, että käsittelijästä riippuen tietoja saatettiin tallentaa eri tavoin. Taulukkoon syntyi siis tahatonta tulkinnanvaraisuutta erilaisista merkintätavoista johtuen. Tampereen Infra tarvitsi sovelluksen, joka pakottaisi tiedon käsittelijät tallentamaan sen samaan tapaan. Tärkeää oli myös se, että tietoja voitaisiin käsitellä paikkariippumattomasti.

 

Umpeutuvista pätevyyksistä tarvittiin myös muistutus, jotta koulutukset pystyttäisiin suunnittelemaan ajoissa. Nyt pätevyyksien voimassaololle on määritelty järjestelmään kolmen ja kuuden kuukauden varoajat ennen niiden päättymistä, jolloin ne siirtyvät henkilöittäin automaattisesti omille listoilleen, mistä tulevien koulutusten tarve on helppo havainnoida.

Uusi järjestelmä on mahdollistanut muun muassa:

 

  • Paikkariippumattoman tiedon käsittelyn
  • Automaattiset listaukset umpeutuvista päteyyksistä
  • Virheettömämmän tiedontallennuksen omaan pilviympäristöön

Järjestelmällisesti samalla tavoin tallennetun tiedon etu on lisäksi se, että se on siirrettävissä muuallekin, jos tarvitsee. Se on näin käytettävissä myös tiedolla johtamisen ja data-analytiikan osana. Värikkäin tavoin täytetty excel-taulukko ei taivu tähän.

Palveluna ostettava järjestelmä ei unohdu jonnekin. Tiedosto taas unohtuu helposti tai sitten siitä syntyy seitsemän eri versiota ja joku keksii kopioida tiedoston omalle koneellekin. Kunhan ylläpitäjää ylläpitää, tieto on nyt ajan tasalla.

Risto Asikainen, tietohallintopäällikkö, Tampereen Infra Oy

Tampereen Infra Oy tuottaa yhdyskuntatekniikan kunnossapito-, rakentamis- ja paikkatietopalveluja sekä kalusto- ja korjaamopalveluja. Yhtiö kuuluu Tampereen kaupunkikonserniin ja on täysin Tampereen kaupungin omistama yhtiö. Ensimmäisenä toimintavuonna 2020 yhtiön liikevaihto tulee olemaan noin 51,4 milj. euroa. Vakituisen henkilöstön määrä on noin 320 henkilöä ja Tampereen Infra Oy on liikevaihdon ja henkilöstön lukumäärän perusteella tarkasteltuna yksi merkittävimmistä Tampereen kaupungin omistamista yhtiöistä.

 

www.tampereeninfra.fi

Category
Osaamisenhallinta