Inhimillinen IT-projekti - lataa opas

Pilvilampi mukana Kiertotalouspäivillä Lahdessa 22.-23.5.2024

Pilvilampi mukana Kiertotalouspäivillä Lahdessa 22.-23.5.2024

Viime syksynä olimme mukana KiVon Kenttäväen päivät -tapahtumassa Kalajoella puhumassa tiedonhallinnan ja ennen kaikkea raportoinnin tehostamisesta. Tilaisuudesta kirposi hyviä ja toivomamme mukaan molemminpuolin antoisia keskusteluita ja olemmekin siksi jälleen mukana, kun kiertotaloudessa tapahtuu! Kevään jätealan suurtapahtuma Kiertotalouspäivät järjestetään Lahdessa 22.-23.5.2024, missä mukana sekä oppimassa uutta toimialasta että jakamassa tuoreinta tietoa tiedonhallinnan parhaimmista käytännöistä on Pilvilammen Chief Business Officer Mari Huuhka.

Mari, miksi jälleen mukana, mikä sinua kiertotaloudessa kiehtoo?

Kaikkien meidänhän tulisi tänä päivänä kiinnostua toimialoista, jotka edistävät ympäristön ja ilmaston hyvinvointia ja rakentavat kestävämpiä toimintamalleja yhteiseksi hyväksi. Me olemme saaneet kunnian tutustua toimialalla tehtävään kehitykseen jätehuolto-, jätteenpoltto- ja energia-alalla toimivien asiakkaidemme kautta ja siten haluamme itsekin tiedonhallinnan haasteiden ratkomisen avulla kantaa kortemme kekoon vihreän siirtymän edistämiseksi.

Mikä on uusinta uutta tiedonhallinnassa?

Tekoälyn hyödyntäminen toki tietenkin. Se ei silti ole tiedonhallinnan kannalta välttämättä se autuaaksi tekevä elementti. Tärkeämpää voi olla tiedon eheyttäminen eri järjestelmistä yhdelle alustalle sen hyödynnettävyyden parantamiseksi tai juurikin tämä suosikkiaiheemme eli raportoinnin automatisointi. Yksinkertaisimillaan se voi tarkoittaa hyvin käyttäjäystävällisiä listanäkymiä ja selkeälukuisia elementtejä avainlukujen seuraamiseen tai sitten hyvinkin hienostuneita, Microsoft Power BI:lla tehtyjä automatisoituja raportteja, jotka käyttävät datalähteenä useita eri järjestelmiä. Esimerkiksi Lounavoima Oy:lle olemme saaneet tuottaa kattavan kokonaisuuden Power BI -raportointia integroiden tietoa eri lähteistä. Parastahan on, kun eteenpäin toimitettavat raporttidokumentit saa järjestelmästä nappia painamalla!

Mitä sinun ohjelmaasi Kiertotalouspäivillä Lahdessa kuuluu?

Seuraan muiden lailla ohjelmaa ja tauoilla taas kerron kiinnostuneille, miten me olemme esimerkiksi tehostaneet raportointia jätehuolto- ja energia-alalla leikkaamalla merkittävästi siihen kuluvaa työaikaa. Asiakkaamme Westenergy Oy on tästä erinomainen esimerkki. Toivottavasti pääsenkin tervehtimään mahdollisimman monta nykyistä asiakastamme.

Halutessasi voit sopia Marin kanssa yhteisen juttutuokion paikan päälle Lahteen etukäteenkin. Marin tavoitat numerosta 044 530 1562 tai sähköpostitse mari.huuhka@pilvilampi.fi

 

Nähhään Kiertotallouspäivillä!