Inhimillinen IT-projekti - lataa opas

Microsoft 365 -varmistuspalvelu Pilvilammelta

Microsoft 365 -varmistuspalvelu Pilvilammelta

Pilvilammen palveluvalikoima täydentyy Microsoft 365 -varmistuspalvelulla. Pilvilammen tuottama tiedonhallintaratkaisu hyödyntää järjestelmäinfrastuktuurinaan asiakkaan omaa Microsoft 365 – pilviympäristöä ja tallentaa kaiken järjestelmällä käsiteltävän tiedon SharePointin listoille ja dokumenttikirjastoon. Näin ollen koko Microsoft 365 -ympäristön sisällön varmentaminen istuu luontaisesti Pilvilammen palveluvalikoimaan.

Se mikä on pilvessä, on tallessa – vai onko?

Usein ajatellaan, että se mikä on pilvessä, on jo turvassa. Kuitenkin myös pilven sisältö voi tuhoutua inhimillisen virheen tai käyttäjän tahallisen toiminnan johdosta tai se voi joutua vääriin käsiin, jolloin sen palauttamisesta muodostuu kiristyskeino. Microsoft vastaa tarjoamansa 365-ympäristön infrastruktuurista, mutta sinne talletettu tieto on aina asiakkaan vastuulla.

Microsoft 365 -palveluun sisältyy versionhallinta ja roskakori, mutta nekään eivät pelasta, jos tiedosto on tuhottu kokonaan. Versionhallinta ei myöskään kata sähköposteja tai esimerkiksi Teamsissa käytyjä keskusteluja.

Mitä varmistuspalvelun käyttöönotto tarkoittaa?

Kun otat Microsoft 365 -varmistuspalvelun käyttöön, varmistamme Microsoft 365 -ympäristösi

  • sähköpostit,
  • OneDrive for Business- palvelun,
  • SharePointin sekä
  • Groups/Teamsin

 

kaikkien käyttäjien osalta automaattisesti 12 kuukauden ajalta. Täysi varmistus tehdään kerran viikossa ja inkrementaalinen varmistus päivittäin. Tiedot varmistetaan omassa konesalissamme Suomessa pyöriville palvelimille.

Vahingon sattuessa voimme tarjota joko osittaisen tai täyden palautuksen asiakkaan tarpeen mukaan. Palautus tehdään aina ylläpitäjän eli Pilvilammen toimesta. Ellei Microsoft 365 -ympäristöäsi ole siis vielä turvattu, suosittelemme tekemään sen pikimmiten.

 

Lisätietoja voit tiedustella toimitusjohtaja Kailta, kai.halonen@pilvilampi.fi, 0443200368